Palo Alto is onze zusterstad sinds 1980

Palo Alto is onze zusterstad sinds 1980

Als  Gemeente Enschede werken we o.a. samen met de Amerikaanse stad ‘Palo Alto’ in Californië VS. Palo Alto is onze zusterstad sinds 1980 van Enschede. Als Gemeente Enschede helpen we bedrijven en kennisinstellingen uit onze regio om contact te leggen met bedrijven in Silicon Valley.Sinds maart 2024 vindt er bij ‘Fotoclub De Zoeker Enschede’ een uitwisseling plaats met het organisatie platvorm Palo Alto in Californië. We proberen met toekomstige project(en) met verschillende thema’s in en rondom de samenleving tussen beide zustersteden te realiseren.

Ook inwoners van Enschede, die geïnteresseerd zijn in het uitwisselen van kennis en cultuur, kunnen via de Gemeente Enschede in contact brengen met burgers van Palo Alto. Münster en Noordrijn-Westfalen vinden de samenwerking met de VS ook erg belangrijk. Daarom zijn er ook gezamenlijke reizen naar Amerika. 

Naast de officiële stedenbanden is Enschede overigens in 2017 een ‘Smart City Alliance’ aangegaan met Münster, Palo Alto, Linköping (Zweden) en Heidelberg (Duitsland). De bedoeling van deze alliantie, waar overigens nog weinig van bekend is geworden, is kennis uitwisselen over de ontwikkelen tot ‘slimme’ (data gedreven) stad.

Bronvermeding: Gemeente Enschede / Hans Rolevink


Terug naar de startpagina