pag. 1

pag. 1

Panoramafoto @ Henk Snuverink

Thema v/d maand: ‘PANORAMA’

De foto van Henk Snuverink is de “Foto van de maand augustus” geworden. 

We zien op de clubavond verschillende technieken, van boven / onder afgesneden foto’s, meerdere opname’s techniek en bewerk in Photoshop, landschapsfoto’s gemaakt met een iPhone, getrokken shot’s  …….  Meer Lezen


Fotoclub De Zoeker

Onze vereniging is in 1947 opgericht en is uitgegroeid tot een van de oudste fotoverenigingen in de regio Twente. Het is een club van vrijetijdsfotografen, de leden zijn liefhebbers van de fotografie in al zijn vormen en mogelijkheden. Fotoclub De Zoeker Enschede telt 30 leden, er is nu een ledenstop.

Elke ’tweede woensdag’ van de maand (uitgezonderd een korte onderbreking in de zomer, en eventuele feestdagen) komen we bijeen in Fotogalerie Objectief aan de Walstraat 33 in Enschede. Om elkaar uit te dagen, hebben we elke maand een specifiek thema, waar ook nieuwe foto’s die gemaakt zijn worden besproken. Dit kan zowel een bepaalde techniek zijn (bv. landschap-, portret-, macro-, Stadsfotografie) of een bepaald onderwerp (bv. mist, sport en water).

De ‘vierde woensdag’ van de maand is een avond voor verdieping (voor de gevorderde fotografen), we gaan dan dieper in het gekozen onderwerp.

Onze activiteiten
Daarnaast organiseren we extra activiteiten om af en toe een middag of dag (bv HDR fotografie) om samen te gaan fotograferen. Op de clubavonden bespreken we elkaars laatste werk waarin we ingaan op de technische achtergrond van de foto’s, alsmede ethische aspecten. Hierdoor stimuleren we elkaar in verbeteringen. Tijdens de clubavonden worden de foto’s besproken, waarvan één avond met geprinte foto’s en daarop volgende twee avonden met een beamer. Om van elkaar te leren, houden we regelmatig thema-avonden, waarin een van de leden over zijn technische specialisatie uitleg geeft. Zo hadden we bijvoorbeeld workshop avonden over extreme macro fotografie, het gebruik van filters, lagen, tools (gereedschappen) in Photoshop en bewerkingsprocedures in Lightroom en met HDR fotografie in Photomatix.Club-Uitje naar Bourtange

Foto: Henk Snuverink

We zijn met een aantal fotoclubleden naar “De Slag om Bourtange” geweest. Tromgeroffel, bulderende kanonnen, knetterende musketten, hoornblazers, piekeniers en kampvuren van historische legers “De Slag om Bourtange”  is een jaarlijks terugkerend evenement.

Bourtange verkeerde dat weekend in de tijd van de 80-jarige oorlog. 1640 hadden de Spaanse troepen de vesting ingenomen, maar de Hollanders hadden plannen om de vesting weer in handen te krijgen. Er werden bloedige gevechten gevoerd. Honderden “soldaten” uit uit Nederland, België, Duitsland, Polen en Engeland stonden lijnrecht tegenover elkaar. Naast de spectaculaire veldslagen rond de vesting, konden de bezoekers ook het dagelijkse leven uit die tijd aanschouwen. We hebben een kijkje genomen in een authentiek kampement, bewonderde de schouwspelen en schermutselingen en proefde de sfeer van de 17e eeuw in de vesting Bourtange.

Het was weer een super leuk foto-uitje en we hebben natuurlijk veel foto’s gemaakt (van strijd en portretten) die we laten zijn op eerstvolgende clubbijeenkomst.


Club-Uitje natuurgebied Witte Veen

 © foto’s van Ali, Henk S. en Hans
 
Klik hier: ‘Natuurgebied het Witte Veen’


Wil Seising de winnaar van FotoRegionaal 2019
Bij de 10 genomineerden waren 4 leden van Fotoclub De Zoeker, namelijk Mieke Jansen, Wil Seising, Henk Snuverink en Herman Tideman. Wil Seising behaalde zelfs de 1e plaats in de Regionale wedstrijd. Allen proficiat en veel succes bij Foto Nationaal!


(Klik op de foto voor 10 genomineerden)

We krijgen wel eens de vraag: Moet je een Topfotograaf zijn om lid te worden?
Het antwoord: Zeker niet!


Lid worden
Als je hobby fotografie is en je wilt beter fotograferen, zijn voldoende redenen om lid te worden. Hoewel een deel van onze leden zeker professioneel aan de slag kan, met fotovakschool achtergrond, fotografeert een deel van de leden met spiegelreflex-, systeem-, compactcamera’s. Er is ruimte voor alle interesses en niveaus.

Heb je belangstelling in de vereniging, dan kunt je natuurlijk vrijblijvend een keer of twee komen kijken. Indien je besluit lid te willen worden van onze vereniging, dan bedraagt de contributie € 40,- per jaar (inclusief het lidmaatschap van de Fotobond voor Amateur Fotografen).


Op dit moment hebben we een ledenstop. We kunnen je altijd op de wachtlijst zetten. Ben je geïnteresseerd en wil je informatie over onze fotoclub? Neem dan contact met ons op door gebruik te maken van het  “Contact formulier”


               
     


Naar de top


© 2018 – heden | Fotoclub De Zoeker – alle rechten voorbehouden | neem contact op – Privacyverklaring


website counter