Kettingfotografie

Kettingfotografie

Al een aantal jaren organiseren we op de fc De Zoeker de “Kettingfotografie ”. Hans zoekt een geschikte startfoto uit en zorgt voor de leden een overzicht krijgt wanneer aan de beurt zijn.  Daarna is het de bedoeling om voort te borduren op de foto die je van je medelid (die jou voor gaat in de ketting) toegestuurd krijgt. Daarbij kan worden gekeken naar ritmiek in de foto, kleur, compositie, of een bepaald onderwerp dat steeds terug moet komen. Degene die de foto toegestuurd krijgt, ziet alleen die foto en niet alle foto’s die daaraan vooraf gegaan zijn.
Op basis hiervan maakt hij of zij een foto die wordt doorgestuurd naar het volgende lid in de ketting. Een kopie stuurt hij naar Hans en voorziet hem van een korte tekst waarin hij aangeeft waarom hij voor deze foto heeft gekozen. Daarbij is het de kunst om vooral de foto voor zichzelf te laten spreken en voor de kijkers de “ketting” herkenbaar te laten zijn.
Op eind van de rit wordt de presentatie van de serie op één van de clubavonden getoond.

In bijgaande tabblad zie je de “Kettingfotografie” van voorgaande jaren. In de ketting van seizoen 2016-2017 kun je bijvoorbeeld zien dat bij de start de associatie een heel andere richting uit gaat, maar door toeval toch terug komt bij het begin.