1e plaats @ Luuk Vosslamber


2e plaats @ Henk Busschers
3e plaats @ Hans Rolevink

Het maand thema van september is ‘Verval / Vergankelijkheid’. Het ontstaat en het verdwijnt weer, meestal blijft er iets van over. Het doet ons beseffen hoe vergankelijk alles is. Op zich is het een fascinerend thema, vergankelijkheid. Je kan het niet tegenhouden, het is een natuurlijk proces waar we allemaal in het leven mee te maken krijgen. Het zijn herinneringen aan resten, overblijfselen, meestal oud. In de natuur ‘het jaargetij’, ‘oude gebouwen’, ‘kleding’, ‘roest’, enz., maar ook de dood. Onze clubleden hebben van dit thema foto’s gemaakt wat zij zien in het thema verval / vergankelijkheid.

Klik hier voor meer foto's clubledenOnze vereniging is in 1947 opgericht en is uitgegroeid tot een van de oudste fotoverenigingen in de regio Twente. Wij zijn aangesloten bij de landelijke Fotobond of te wel Nederlands Centrum van Vrijetijdsfotografen. Dit jaar vieren we ons ’75-jarig bestaan’. We willen dit niet ongemerkt voorbij laten gaan om een aantal activiteiten te organiseren. We zijn bezig met een jubileumprogramma die we binnenkort hopen te presenteren voor onze leden.
De leden zijn liefhebbers van de fotografie in al zijn vormen en mogelijkheden. Door samen bezig te zijn, willen wij van elkaar leren en deze mooie hobby op een hoger niveau brengen. Jaarlijks nemen onze fotoleden deel aan de wedstrijden, dat zijn de online Landelijke Bondfotowedstrijden en de Twentse Afdelingsfotowedstrijden, o.a. FotoRegionaal (series), Twente-Online en de Afdelingsfotowedstrijd Twente.

foto @ Lukie Oosterhuis / foto-uitje Beekbergen
foto @ Hans Rolevink / foto-uitje Beekbergen

foto @ Luuk Vosslamber / thema: Macro

Op de vaste ‘2e woensdag’ van de maand (uitgezonderd een korte onderbreking in de zomer, en eventuele feestdagen) komen we bijeen in de ruimte ‘Fotogalerie Objektief’ in de Walstraat 33, Enschede. Om elkaar uit te dagen, hebben we elke maand een specifiek thema, waar ook nieuwe foto’s die gemaakt zijn worden besproken. Dit kan zowel een bepaalde techniek zijn (bv. landschap-, portret-, macro-, Stadsfotografie) of een bepaald onderwerp (bv. mist, sport en water).
Ongeveer 20 keer per jaar houden we op de 2e en 3e woensdagavond van de maand een bijeenkomst in Fotogalerie Objektief aan de Walstraat 33. De fotoclub telt nu 26 leden en dat is ook het maximum. Op dit moment hebben we een leden stop, we kunnen je altijd wachtlijst plaatsen. Wilt je een keer komen kijken, stuur een mailtje via het ‘contactformulier’Impressie activiteiten fotoclub ‘De Zoeker Enschede’

Verdiepingsavonden 1e of 3e woensdag van de maand wordt dat gedurende een periode van 3 maanden in een groepje van maximaal 8 personen wordt gewerkt aan een bepaald thema of onderwerp. Na deze periode worden nieuwe groepjes samengesteld. Er komt een lijst met thema’s en onderwerpen waarop ingetekend kan worden.

Op de vaste ‘2e woensdag’ van de maand (uitgezonderd een korte onderbreking in de zomer, en eventuele feestdagen) komen we bijeen in de ruimte ‘Fotogalerie Objectief’ in de Walstraat 33, Enschede. Om elkaar uit te dagen, hebben we elke maand een specifiek thema, waar ook nieuwe foto’s die gemaakt zijn worden besproken. Dit kan zowel een bepaalde techniek zijn (bv. landschap-, portret-, macro-, Stadsfotografie) of een bepaald onderwerp (bv. mist, sport en water).


thema Energie’ foto @ Adri Ekker

Daarnaast organiseren we extra activiteiten om af en toe een middag of dag (bv HDR fotografie) om samen te gaan fotograferen. Op de clubavonden bespreken we elkaars laatste werk waarin we ingaan op de technische achtergrond van de foto’s, alsmede ethische aspecten. Hierdoor stimuleren we elkaar in verbeteringen. Tijdens de clubavonden worden de foto’s besproken, waarvan één avond met geprinte foto’s en daarop volgende twee avonden met een beamer. Om van elkaar te leren, houden we regelmatig thema-avonden, waarin een van de leden over zijn technische specialisatie uitleg geeft. Zo hadden we bijvoorbeeld workshop avonden over extreme macrofotografie, het gebruik van filters, lagen, tools (gereedschappen) in Photoshop en bewerkingsprocedures in Lightroom en met HDR fotografie in Photomatix.

foto @ Alize Visser / thema: Binnen naar Buiten
Besloten Facebook-pagina
Link naar facebook Fotoclub De Zoeker


© 2018 – heden | FC De Zoeker Enschede- alle rechten voorbehouden | neem contact op – Privacyverklaring.
Deze foto’s zijn in opdracht gemaakt door de fotograaf, zij hebben toestemming gekregen van de betrokken personen.

© Copyricht fotograaf      
 
© 2021  Auteursrecht – Ik ben de maker – De Fotograaf
Derden hebben niet het recht om foto’s en tekst van de Fotoclub De Zoeker Enschede te kopiëren, te verhandelen en/of voor andere doeleinden te gebruiken.


Naar de top