1e plaats: foto@Karin Koopman

Facebookopdrachten; we gaan hiermee door in een frequentie van 1x per maand. Opdracht is ‘GROEN’, foto’s max. 3 voor 1 november naar mij sturen


Klik op de knop voor meer foto’s over dit thema: . . . . . . Meer Lezen 


De reguliere clubbijeenkomsten worden ivm Covic-19 voorlopig nog gehouden in de Centrale Bibliotheek Enschede. De eerstvolgende clubbijeenkomst is dan op zaterdag 14 november om 10.00 uur. HenkB heeft deze maand als thema gekozen ‘beeldrijm’. De uiterlijk inleveren is vrijdag 12 november.

Wat is ‘beeldrijm-fotografie’ ?
Het is eigenlijk het zoeken naar overeenkomsten in vorm of textuur of compositie, zodat je de beelden kunt vangen met elkaar, dus ‘rijmen’.

10 oktober t/m 14 november:
Thema v/d maand: BEELDRIJM
3 foto’s mailen via website, zie het upload formulier of,
3 foto’s mailen naar Henk S. kan t/m vrijdag 14 november.


Besloten Facebook pagina opdracht:

Het insturen van de ‘Besloten Facebook-pagina’ van fc De Zoeker. Het insturen van jouw foto’s is de eerste zondag van de maand. Dus uiterlijk inleveren zondag 1 november.
De besloten Facebook pagina mag elk lid max. 5 foto’s / 1 like geven. Adri heeft gekozen voor het onderwerp ‘GROEN’.


Onze vereniging is in 1947 opgericht en is uitgegroeid tot een van de oudste fotoverenigingen in de regio Twente. Het is een club van vrijetijdsfotografen, de leden zijn liefhebbers van de fotografie in al zijn vormen en mogelijkheden. Ongeveer 20 keer per jaar houden we op de 2e en 4e woensdagavond van de maand een bijeenkomst in Fotogalerie Objectief. Onze fotoclub telt nu 26 leden. Op dit moment hebben we een leden stop, we kunnen je altijd wachtlijst plaatsen. Wilt je een keer komen kijken, stuur een mailtje via het ‘contactformulier’


Elke ‘tweede woensdag’ van de maand (uitgezonderd een korte onderbreking in de zomer, en eventuele feestdagen) komen we bijeen in de ruimte ‘Fotogalerie Objectief’ in de Walstraat 33, Enschede. Om elkaar uit te dagen, hebben we elke maand een specifiek thema, waar ook nieuwe foto’s die gemaakt zijn worden besproken. Dit kan zowel een bepaalde techniek zijn (bv. landschap-, portret-, macro-, Stadsfotografie) of een bepaald onderwerp (bv. mist, sport en water).

De ‘vierde woensdag’ van de maand is een avond voor verdieping (voor de gevorderde fotografen), we gaan dan dieper in het gekozen onderwerp.

foto@Richard Morsman “Verdieping flitsen” verzorgd door Andre van der Molen


Foto’s Ali de Leeuw / Biotop Wildpark Anholter Schweiz

Daarnaast organiseren we extra activiteiten om af en toe een middag of dag (bv HDR fotografie) om samen te gaan fotograferen. Op de clubavonden bespreken we elkaars laatste werk waarin we ingaan op de technische achtergrond van de foto’s, alsmede ethische aspecten. Hierdoor stimuleren we elkaar in verbeteringen. Tijdens de clubavonden worden de foto’s besproken, waarvan één avond met geprinte foto’s en daarop volgende twee avonden met een beamer. Om van elkaar te leren, houden we regelmatig thema-avonden, waarin een van de leden over zijn technische specialisatie uitleg geeft. Zo hadden we bijvoorbeeld workshop avonden over extreme macro fotografie, het gebruik van filters, lagen, tools (gereedschappen) in Photoshop en bewerkingsprocedures in Lightroom en met HDR fotografie in Photomatix.


Klik op een van de logo’s


               
 
 


Besloten Facebook-pagina
Link naar facebook Fotoclub De Zoeker


Deze foto’s zijn in opdracht gemaakt door de fotograaf, zij hebben toestemming gekregen van de betrokken personen.
© 2018 – heden | FC De Zoeker Enschede- alle rechten voorbehouden | neem contact op – Privacyverklaring.
© Copyricht fotograaf      
 
© 2019  auteursrecht – ik ben de maker – de Fotograaf

Naar de top