LELIJK-, MOOI ENSCHEDE

LELIJK-, MOOI ENSCHEDE

Wij hebben een flink aantal foto’s van onze leden ontvangen: 26 stuks. Aan Hans, Martin en Roald de schone taak een selectie te maken van 4x Enschede mooi en 4x Enschede lelijk. We hadden even tijd nodig om de foto’s op ons te laten inwerken. Éen criterium moest wel helder zijn: het moest bij Enschede horen. De keuze Enschede lelijk is gevallen op foto’s met (bouwvallige) woningen, rotzooi op straat en graffiti op een plattegrond van Enschede. Enschede mooi geeft een beeld van mooi cultureel erfgoed en moderniteit die de stad tegenwoordig ook kenmerkt.


LELIJK ENSCHEDE


  1. Plattegrond: De plattegrond van Enschede is bijna volledig bespoten met graffiti, waardoor je niet meer met goed fatsoen kunt kijken waar je naartoe moet.
  2. Als je op zoek bent naar een afvalpunt, kun je die misschien maar beter niet vinden. Als je er toch arriveert schaam je je toch dood: moet je toch eens zien hoeveel rotzooi je medeburgers gewoon naast de containers gooien.
  3. Vroeger kon je lekker eten bij Ninive in de wijk Hogeland, maar als je dit ziet bedenk je je wel. 
  4. In een andere wijk was dit ooit een goede zaak waar je met goed advies witgoed kon kopen. Nadat de zaak is opgehouden te bestaan, is de verloedering in een vergevorderd stadium beland.
Alle 13 foto’s vanLelijk Enschede

MOOI ENSCHEDE


  1. Midden in de stad de Oude Markt. Het bruisende hart van Enschede waar iedereen elkaar ontmoet. Hetzelfde geldt voor de Grote Kerk op dit plein, maar niet op de foto zichtbaar.
  2. De wijk Pathmos behoort tot een prachtig stuk cultureel erfgoed, typische bebouwing voor textielarbeiders, uitermate karakteristiek.
  3. Een ander plein in de stad, dicht bij de Oude Markt, ‘Het Ei van Ko’ geheten, is een andere ontmoetingsplek. Het stadhuis, gebouwd in 1933 is hier op de foto te zien, versierd vanwege Koningsdag. Op deze dag zijn er tal van activiteiten waar de vele bezoekers van genieten.
  4. Tenslotte is er veel moderne bouw in Enschede, waarvan in deze serie ook een voorbeeld: Een bankgebouw, omgebouwd tot modern appartementencomplex.
Alle 13 foto’s van Mooi Enschede

Bron/ bijdrage: Roald, Martin en Hans / Fc De Zoeker Enschede


Terug naar de startpagina