Huidige Expositie in Fotogalerie Objektief

Huidige Expositie in Fotogalerie Objektief


Hubert van Mastrigt________________

‘Vervormde dromen en herinneringen’

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling met het werk van Hubert van Mastrigt. 
De expositie is te zien van 15 februari t/m 22 maart 2024.
De officiële opening is op zondag 18 februari om 16.00 uur. U bent van harte welkom.

Vervormde dromen en herinneringen
Het werk van Hubert kan getypeerd worden als geënsceneerde fotografie: “Ideeën ontstaan eerst in mijn hoofd, daarna krijgen ze vorm als schetsen. vervolgens ga ik ter plekke fotograferen. In Photoshop vindt de fusie plaats met mijn persoon en de herinnering, liefst met een flinke portie humor. Mijn hart ligt bij het autonome vrije werk, eigenlijk ben ik dagelijks met vrije fotografie bezig.Ik heb grote bewondering voor kunstenaars die de wereld beschouwen vanuit een eigen perspectief. Bijvoorbeeld René Magritte of de fotografen Teun Hocks, Erwin Olaf en Paola Ventura, in hun werk is de verwondering en  de lach nooit ver weg”.

Na zijn werk  als zelfstandig fotograaf/vormgever, is Hubert van Mastrigt met pensioen, richt hij zich op vrij werk en  exposeert hij regelmatig nieuw werk. Hij kreeg verschillende  prijzen:  onder andere was hij in 1996 de eerste winnaar van Kunst in het Volkspark in Enschede, in 1998 ontving hij  eerste prijs bij Kunstmanifestatie Art Explosion in Assen en in 2020 won hij  de Herman Krikhaarprijs.

Hubert speelt zelf de hoofdrol in deze droomserie waarin hij  zijn vervormde dromen en herinneringen verbeeldt. Hij creëert met zijn vaak humorvolle foto’s een herkenbare werkelijkheid: de weg kwijt in de grote stad, angst voor klimaatverandering of aftakeling als schrikbeeld.

Tijdens de opening wordt zijn fotoboek over deze serie gepresenteerd en na afloop is er een signeersessie.

www.humas.nl


Reacties zijn gesloten.