Thema maand november: Nachtfotografie

Thema maand november: Nachtfotografie


Klik de foto voor een vergroting !!!

TIPS VOOR NACHTFOTOGRAFIE:
Gebruik in het donker lange sluitertijden, raadzaam is om een stevig statief te gebruiken om een scherpe foto te kunnen maken. Maak gebruik van een timer functie op je camera 2/5/10sec. Bij scherpstellen bij weinig licht, gebruik dan de LiveView optie op de camera en zoom in op het onderwerp dat je scherp wilt hebben. Zet je objectief op manual focus en stel handmatig scherp. Neem een klein diafragma voorkeuze stand, een instelling van f.8 of hoger is een mooi begin voor een scherpe foto. Gebruik liefst een ISO waarde kleiner dan 200, om een ruisvrije foto te maken. Het kan wel 30 sec. of langer duren, dus neem de tijd.


Terug naar startpagina

Reacties zijn gesloten.