GRADUATES 2021 Fotogalerie Objectief

GRADUATES 2021 Fotogalerie Objectief

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor de opening op 27 juni 2021 van de tentoonstelling “Herbelichting”. Het werk van eindexamenstudenten Anouk Daams en Sterre Arentsen is in beide gevallen ‘oud nieuws’, een contradictio in terminis.

Oud als in: dat is allemaal al een keer eerder gedaan.
Nieuw als in: dit is een her-interpretatie van oude feiten door de ogen van een nieuwe lichting.

Sterre Arentsen
Sterre laat in de tentoonstelling werk zien dat nooit eerder is vertoond maar waarin gebruik gemaakt wordt van een zeer klassieke visie op het hedendaagse. Zoals zij het zelf verwoordt: “Op willekeurige plaatsen, op willekeurige tijden zie ik dingen die me op een treurige doch vredige manier ontregelen.” Met moderne en oude, analoge technieken waarbij ze veelvuldig gebruik maakt van fel gekleurd licht, weet ze deze ‘dingen’ op zeer eigen wijze te interpreteren en creëert daarmee beeld dat op een moderne manier communiceert. Ondanks de eigenheid zijn vergelijkingen met klassiekers als Paul Strand, Edward Weston en Alfred Stieglitz duidelijk terug te vinden.

Anouk Daams
Anouk heeft zich ten doel gesteld het portret te herinterpreteren. Ze doet hiermee een poging het portret tot in de essentie terug te brengen en begon haar zoektocht hiernaar met de ontleding van het karakter. Eerst in de vorm van schetsen, vervolgens door middel van kleifiguren, mozaïeken van takjes en een met een frees uitgeslepen stuk multiplex. Als slot bestudeerde en ontleedde zij haar eigen zus tot in de finesses met haar camera. Voor de kenner zal de vergelijking met Helmar Lerski niet onopgemerkt blijven, maar daar houdt die dan ook meteen op. In een enorm palet van probeert Anouk het karakter van haar zus te duiden. Een poging die ook slechts een poging zal blijken te zijn omdat een persoon, een karakter niet in één, laat staan in 50 beelden te vangen is.


Expositie: Het werk is te zien van 23 juni tot en met 23 juli 2021
Open: woensdag t/m zaterdag van 12.30 tot 17.00 uur
Adres: Walstraat 33, 7511 GE, Enschede I www.fotogalerie-objektief.nl   
 


Terug naar startpagina

Reacties zijn gesloten.