15.01 t/m 13.02 ’20 . Fotogalerie Objectief ‘Voor Orhan/Voor Fernando’

15.01 t/m 13.02 ’20 . Fotogalerie Objectief ‘Voor Orhan/Voor Fernando’

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling
met het werk van Het Wilde Oog en Maike Brautmeier.

De expositie is te zien van 15 januari t/m 13 februari 2020.
De feestelijke opening zal plaatsvinden op zondag 12 januari om 16.00 uur.

U bent van harte welkom.


Voor Orhan / Voor Fernando
Een duet tussen volkscultuur en kunst.


Het Wilde Oog heeft 19 jaar lang drie vrouwen in klederdracht uit Spakenburg gefotografeerd op de meest uiteenlopende locaties. In hippe woningen, in musea, in een paleis, in een palingjurk, in een plas bloed, met 22 kabouters, een roze hond en een superlange vlecht.

Corrie, Hendrikje en Wijmpje zijn beroemd als Spakenburgse Diva’s. Voor Orhan/Voor Fernando is het nieuwste project. Vijf vormgevers uit de wereld van kostuum en mode kregen de opdracht: ‘Leg een verbintenis tussen een Spakenburgs klederdracht-element én de wereld rond de Middellandse Zee.
Verrijk Turkse en Portugese mannen met een kostuum-sieraad. Maak hen tot Divo’s!’ De laatste Spakenburgse vrouwen in klederdracht worden verbonden met de voormalige ‘gastarbeiders’ in Twente en Münsterland. Het Wilde Oog en Maike Brautmeier geloven in de kracht van het beeld. Een kracht die vastgeroeste ideeën kan loswrikken. Koen van Hensbergen schrijft een brief, geïnspireerd op gesprekken met Turkse Twentse senioren: Voor Orhan. Kijk Wild & Denk Lenig!


Fotogalerie Objectief
Walstraat 33, 7511 GE, Enschede
www.fotogalerie-objektief.nl        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.