Club-Uitje ‘Bourtange’

Club-Uitje ‘Bourtange’

 

Foto: Henk Snuverink

We zijn met een aantal fotoclubleden naar “De Slag om Bourtange” geweest. Tromgeroffel, bulderende kanonnen, knetterende musketten, hoornblazers, piekeniers en kampvuren van historische legers “De Slag om Bourtange”  is een jaarlijks terugkerend evenement.

Bourtange verkeerde dat weekend in de tijd van de 80-jarige oorlog. 1640 hadden de Spaanse troepen de vesting ingenomen, maar de Hollanders hadden plannen om de vesting weer in handen te krijgen. Er werden bloedige gevechten gevoerd. Honderden “soldaten” uit uit Nederland, België, Duitsland, Polen en Engeland stonden lijnrecht tegenover elkaar. Naast de spectaculaire veldslagen rond de vesting, konden de bezoekers ook het dagelijkse leven uit die tijd aanschouwen. We hebben een kijkje genomen in een authentiek kampement, bewonderde de schouwspelen en schermutselingen en proefde de sfeer van de 17e eeuw in de vesting Bourtange.

Het was weer een super leuk foto-uitje en we hebben natuurlijk veel foto’s gemaakt (van strijd en portretten) die we laten zijn op eerstvolgende clubbijeenkomst.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.