1e plaats “Foto v/d maand juni: FACADE ” de foto van Roel Hoek

De uitslag van foto v/d maand juni ‘Facade’ is gewonnen door Roel Hoek. Gefeliciteerd met je eerste plaats. Hij heeft de foto gespiegeld in ‘Light Room’ Een open gebouw met bomen. De randen van de foto zijn transparant gemaakt, er ontstaat een wat mysterieus beeld.

Gedeelte 2e plaats: foto@HenkS-2

Vier foto’s zijn gedeeld tweede geworden, de foto’s van Henk Snuverink (ITC gebouw aan de Hengelosestraat), Karin Koopman (Symmetrisch gebouw in de spotlights gezet), Wil Seising (Stadshaard Roombeek) en Richard Morsman (Het Balengebouw Roombeek).

Gedeelte 2e plaats: foto@Karin-1

Facade gebouwen

Facade gebouwen worden gevormd door (kleur)vlakken, lijnen en patronen. Gebouwen bezitten een ritmiek, bijvoorbeeld in herhaling van ramen, deuren, balkons en schaduwen. Het moment bij fotograferen van architectuur is hier sprake van uitgangspunt met een inspiratiebron.

Gedeelte 2e plaats: foto@Wil-1


Bij een bijzonder gebouw is het mooi met reflectie of bijzondere lichtval te werken. In de nabewerking gaat het vervolgens het spelen met de geschoten beelden, herhalen of spiegelen van delen van de gevel en het creëeren van een nieuw beeld. Soms is het oorspronkelijke gebouw direct te herkennen, andere keren is er zoveel veranderd aan de gevel dat hij onherkenbaar is geworden.

Gedeelte 2e plaats: foto@Richard-3

Klik hier voor meer foto's 'Conceptuele fotografie' 


Terug naar de startpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.