Foto clubleden

Alice Vissers
Informatie van Alice volgt binnenkort.

Chantal van de Burgt
Informatie van Chantal komt binnenkort.

Elles de Wit
Elles heeft aan de fotovakschool in Apeldoorn het vakgebied van binnen en buiten leren kennen. Ze heeft de studie inmiddels met succes afgesloten.

Dick van der Zee
Mijn eerste foto’s maakte ik met de oude box (6×9) van mijn moeder, maar al snel ging ik over op kleinbeeld, omdat ik dan ook gemakkelijker zelf foto’s kon afdrukken in de donkere kamer. Later nog een tweede toestel om naast zwart-wit ook kleurendia’s te kunnen maken. Veel (reis)reportage en documentatie foto’s, vaak in de loop weg geschoten, maar wel proberen het goede moment en goede compositie te pakken. In het huidige digitale tijdperk is dat allemaal veel gemakkelijker, omdat je direct het resultaat kunt bekijken en vaak zo nodig de foto nog een keer kunt nemen.

Gerard Arends
Voor mij is fotografie een hobby waar ik erg veel plezier aan beleef.
Mijn interesses zijn veelzijdig, vooral stedentrips / straatfotografie, architectuur, maar ook natuur.

Hanneke de Jong
Ben op 14-jarige leeftijd begonnen. Simpele camera zoals Kodak. Daarna vanaf 19/20 jaar met spiegelreflex. Van Praktika tot Minolta. Vroeger ook gewerkt in zwart wit met eigen doka vanaf 1978-1995. Vanaf 2005 digitaal. Altijd met liefde voor de natuur: bomen, bloemen, landschappen, water en lucht. Vanaf 1978 ook in clubverband gewerkt. Dan ook andere opdrachten zoals portret, table-top, model fotografie enz. Fotografie was mijn eerste gepassioneerde hobby, naast lezen en in een koor zingen (vanaf 1984) of wandelen met de hond. Liefste ben/ blijf ik in de natuur bezig, zowel dichtbij huis als op vakantie in binnen- en buitenland.

Hans Rolevink
De passie voor fotograferen is bij mij begonnen toen ik de jaren ’70 in militaire dienst ging. Ik fotografeerde met een Canon AE1 kleinbeelden- een oude Rolleicord 6×6 camera . Alles was zwart/wit en ik drukte de foto’s toen af in de badkamer. Later heb ik een aantal fotocursussen gevolg bij het Creatief Centrum Enschede. Om vervolgens via kleurafdrukken naar het digitale tijdperk te gaan. In de loop van de jaren heb ik van alles gedaan om zoveel mogelijk fotografische ervaring te krijgen en ben ik een aantal jaren lid van deze fotoclub. Vervolgens heb ik een cursus fotobespreken van de fotobond gevolgd. Samen met Henk en Luuk zit ik in de activiteiten commissie van de FC De Zoeker.

Henk Snuverink (voorzitter van FC De Zoeker)
Henk is een enthousiast amateurfotograaf en heeft een aantal fotocursussen bij onder meer Concordia gevolgd. Fotograferen is voor Henk een hobby, waar hij intensief mee bezig is. Geïnteresseerd in mooie beelden en momenten van alle mogelijke onderwerpen.

Herman Tideman (secretaris van FC De Zoeker)
Informatie van Herman volgt binnenkort.

Jan Geelen
Ik ben nu ongeveer 11 jaar lid van De Zoeker. Mijn interesse ligt vooral bij natuur-, landschaps- en portretfotografie. Als voorzitter van Fotogalerie Objektief in Enschede organiseer ik samen met de andere vrijwilligers exposities van Nederlandse en buitenlandse fotografen.

Leo de Graaf
Leo is al heel lang lid van onze “Fotoclub De Zoeker”. Hij fotografeert o.a. architectuur, natuur. Zijn passie zijn mooie landschappen vooral in infrarood, maar ook straatbeelden tijdens zijn vakantie.

Luuk Vosslamber (penningmeester van FC De Zoeker)
Fotografie is Luuk passie. Zijn interesse van fotografie ligt bij Architectuur en Natuur.

Lukie Oosterhuis
Ongemerkt ben ik sinds een jaar of veertien steeds meer gaan fotograferen. Het voordeel daarvan is dat ik anders, intensiever, ben gaan kijken, waardoor de beleving van de omgeving zich verdiept. Mijn onderwerpen zijn vooral het fotograferen van kunst en architectuur. In Egypte heb ik een aantal jaren heel veel vogels gefotografeerd langs de Nijl. Prachtig…… Er valt nog veel te ontdekken. Straatfotografie trekt me ook aan en het maken van “kunst” foto’s is iets waar ik me nog meer mee wil bezighouden. In clubverband wordt er een mentoraat opgestart waar ik enthousiast aan mee ga doen..

Marion Olde Scheper
Fotografie is uitgegroeid tot haar grootste passie. Geweldig vindt zij het om mens en dier in een ongedwongen sfeer vast te leggen. Naast portretfotografie is Marion Olde Scheper ook gefascineerd door de natuur, hoe zij zich elk jaargetijde weer anders laat zien. Door digitale beeldbewerking kan zij haar creativiteit nog meer vorm geven.

Mieke Janssen
Al weer 15 jaar lid van “Fotoclub De Zoeker”, ze houdt van kunst en dat zie je vaak weer in haar foto’s.

Nicky Aarts
In 2005 heeft Nicky een beginners fotocursus gevolgd bij Concordia. Ze houdt van kleurrijke foto’s en gaat graag op zoek in de natuur. Dat kan een natuurgebied zijn maar net zo goed haar eigen achtertuin.

Rainer-Hans Sweys
Rainer heeft Heeft Graphic design gestudeerd aan akademie of art the haque Holland, hij heeft gewerkt tot zijn pensioen bij de TwentseWelle. In zijn fotografisch werk zie dat ook terug.

Rene Sangster
Informatie van Rene volgt binnenkort.

Sjors van Aken
Informatie van Sjors volgt binnenkort.