Fotoclubs afdeling Twente

Fotoclub “De Zoeker” is één van de Twentse fotoclubs die aan gesloten is
bij de Fotobond afdeling Twente.
De Fotobond afdeling Twente kan lokale fotoclubs steunen. Zo bezit de afdeling een hoeveelheid lijsten en  tentoonstellingsborden, die door de aangesloten clubs geleend kunnen worden voor exposities. De afdeling Twente organiseert wedstrijden op regionaal niveau, zoals de “Afdelingswedstrijd”, de lokale tegenhanger van de Bonds Fotowedstrijd of Foto Regionaal, de tegenhanger van Foto Nationaal.

Na landelijke wedstrijden worden jury leden uitgenodigd om tijdens een avondvullende bespreking toelichting te geven op de beoordeling van door leden van Twentse clubs ingezonden werk.

Voor nadere informatie kunt u bij één van de bestuursleden
van fotoclub “De Zoeker”.

De aangesloten clubs zijn:
0502   FC Profoto, Holten
0504   FG Drie en Zeventig, Almelo
0505   FC De Zoeker, Enschede
0506   Hengelose AFV, Hengelo
0510   FC Borne, Borne
0511   FC Nivon-Almelo, Almelo
0513   FC Oldenzaal, Oldenzaal
0516   FC Holec, Hengelo
0519   FG Haaksbergen, Haaksbergen
0525   FC Wierden, Wierden
0527   FC De Schelfhorst, Almelo
0530   FC Tiedverdrief, Enter
0533   FC Berkelland, Neede

Overzicht van de fotoclubs
afdeling Twente van de Fotobond

• Profoto Holten
    Profoto is opgericht in 1973 als een Holtens initiatief om het uitoefenen van de amateurfotografie te bevorderen.  Doorgaans twee keer per maand is er een clubavond in Kulturhus Holten.
  • Fotogroep ’73
    Fotogroep ’73 is als fotoclub opgericht in 1973 in Almelo en bestaat uit een tiental leden. Centraal staat het bij elkaar komen om elkaars foto’s te bespreken en de fotoclub-activiteiten.
  • HAF Hengelo
    De Hengelose Amateur Fotografen Vereniging bestaat inmiddels al ruim 90 jaar en telt nu 30 leden. Regelmatig zijn er clubavonden of competities en dragen wij bij aan exposities.
  • Fotoclub Borne
    De Fotoclub Borne is in januari 1983 opgericht door enkele enthousiaste vrijetijdsfotografen. Het streven is om in een ontspannen en informele sfeer te komen tot betere fotografie van alle leden.
  •  Fotogroep Nivon Almelo
    De fotogroep Nivon is in de jaren zeventig opgericht en bestaat uit een tiental leden. De groep is ontstaan vanuit het idee van ‘het bieden van diverse vormen van vrijetijdsbesteding’. In die jaren telde Nivon meerdere fotogroepen.
  • Fotoclub Oldenzaal
    Een club voor enthousiaste amateur-fotografen. De fotoclub Oldenzaal is een nog vrij jonge club. Ze is opgericht op 7 november 1992. De club groeide snel tot een van de grotere fotoclubs in Twente. Er zijn nu omtrent zestig leden.
  • Fotogroep Haaksbergen
    De Fotogroep Haaksbergen is een actieve club van enthousiaste hobbyfotografen. Door samen bezig te zijn wil men van elkaar leren en de hobby op een hoger niveau brengen.
  • Fotoclub Wierden
    Fotoclub Wierden: Samen proberen de leden steeds betere foto’s te maken. Techniek, creativiteit en de ‘fotografische blik’ versterkt men door samenwerking: samen foto’s maken, elkaars foto’s bekijken en bespreken, uitwisseling van ‘trucjes’.
  • Fotogroep Schelfhorst Almelo
    De fotogroep is opgericht midden zeventiger jaren nadat er een fotocursus werd georganiseerd in het wijkcentrum de Schelfhorst te Almelo. Enkele enthousiaste cursisten wilden verder. In die periode groeide de groep uit tot ongeveer 30 personen.
  •  Fotogroep Windmolenbroek Almelo
    De fotogroep Windmolenbroek is een vereniging die begin 2008 in het leven is geroepen door Jos Richters en Jan Hooftman. De doelstelling van dee vereniging is: ‘Een platform voor alle bewoners van onze wijk (en daarbuiten) om gezamelijk tot betere resultaten in onze fotohobby te komen’.
  • Fotoclub Tiedverdrief Enter
    De fotoclub bestaat uit enthousiaste deelnemers die iets meer willen met fotografie dan alleen maar vakantiekiekjes. Het is niet noodzakelijk om alles al te kunnen, de deelnemers helpen elkaar. Er zijn portret avonden en thema-avonden.
  • Fotoclub Berkelland Neede
    Fotoclub Berkelland werd opgericht in April 2009. Het ledental schommelt rond de dertig. De club kent reguliere bijeenkomsten en doe-avonden. Tijdens de reguliere bijeenkomsten wordt de techniek van het fotograferen en de foto’s van de leden besproken.